Newsletter

Just enter your email to get all the latest offers

Jeraj Ceramics
Kdo stoji za tem?

Eva Jeraj(1993) prof.lik.ped.

Samozaposlena v kulturi – pedagoginja in slikarka

Eva Jeraj je svoje izobraževanje pričela na Srednji šoli oblikovanja in fotografije, smer umetniška gimnazija. Po končani maturi se je vpisala na dodiplomski študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.  Navdušenje nad keramiko je pokazala v času dodiplomskega študija, ko je kot študentka delala v Ateljeju poslikave in oblikovanja keramike. Področje keramike je raziskovala tudi v svojem diplomskem delu, pod mentorstvom prof. Mirka Bratuše V času magistrskega študija, ki ga je nadaljevala na Pedagoški fakulteti se je udeležila programa Erasmus+ Internship. Za nekaj mesecev se je preselila v špansko Granado, kjer je razvijala svoje umetniško ustvarjanje ter se izobraževala na področju oblikovanja in poslikave keramike. Po prihodu domov je ustvarila lasten lončarski atelje.

S slikarsko razstavo ‘Razkroj linije’ (2017) se je predstavila v galeriji JSKD Logatec, v okviru razstave Ex-Terra Krško pa je razstavila svoje delo z naslovom ‘Ujeta globoko’ (2019). V okviru skupinskih razstav je kiparska in slikarska dela razstavljala tudi v Galeriji Hostla Celice (2016) ter Galeriji PEF (2014,2016), Mestni knjižnici Ljubljana – Šiška (2016), ter Kulturnem domu Vodice (2015). V okviru natečaja Ex – Tempore Piran je svoje delo razstavila v Piranski Mestni galeriji (2013), ter zanj prejela tudi odkupno nagrado.

Eva Jeraj trenutno poučuje tečaje vizualnih umetnosti v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih v Ljubljani. Ukvarja se z oblikovanjem keramike in slikarstvom. Živi in ustvarja na Gorenjskem ter Ljubljani.

Kontakt

+386 40 464 898
jeraj.eva@gmail.com

Zapoge 16b, 1217 Vodice

Naroči se na novice.
You don't have permission to register