Newsletter

Just enter your email to get all the latest offers

Tečaji in delavnice

Atelje po španskem navdihu

Poleg zanimivih izkušenj, jezika in kilogramov keramike sem tako s seboj prinesla tudi svežo idejo za lasten studio. Pa naj bo jama!

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

V prisrčnem ateljeju s španskim pridihom

Španska Andalucia, predvsem pa mesto Granada v kateri sem se mudila in se vanjo tudi zaljubila, je strašno znana po keramiki (in tapasih). Večja tovarna na obrobju mesta še vedno proizvaja ročno poslikano keramiko, ki jo ustvarjajo na tradicionalne načine, v mestu pa mrgoli tudi majhnih studijev. Najbrž mi ni potrebno poudariti lastnega navdušenja, ko sem s tapasi in cerveso v rokah ob vznožju veličastne Alhambre opazovala hiške z ročno poslikanimi ploščicami… Poleg keramike in Alhambre pa španska Granada slovi po nadvse zanimivih bivališč tamkajšnjih prebivalcev – živijo namreč v JAMAH! Kakor se čudno sliši, je vse skupaj zelo preprosto in logično. Vzrok za to so predvsem visoke poletne temperature. Poleg zanimivih izkušenj, jezika in kilogramov keramike sem tako s seboj prinesla tudi svežo idejo za lasten studio. Pa naj bo jama!

 

 

 

Sacromonte, Granada

Pol jama - pol hiška

Obišči moj atelje in se mi pridruži na enem izmed tečajov ali delavnic!

Tečaje lončarstva ter ‘Od gline do keramike’ izvajamo individualno oz. z do 2 osebama na enkrat (+ mentor)


Pošljite prijavo na enega izmed tečajov ali delavnic in prejeli boste seznam prostih terminov v prihajajočih mesecih. 

OTROŠKA DELAVNICA
Glina je zakon!

20€ (60min)

Z otroki bomo gnetli, rezali, packali ter vrteli na lončarskem vretenu. Gre za igro v glini, ki pa je ob enem tudi izjemno dober trening motorike in prostorske predstave. Izdelke bomo po želji tudi pobarvali in glazirali ter žgali. Delavnica je primerna za otroke od 5. leta dalje, oziroma od 3. leta v spremstvu staršev.
Vključeno je mentorstvo, glina, orodja, dvokratno žganje in glaziranje (do 2 izdelka, ostalo za doplačilo).

TEČAJ
Od gline do keramike

90€ (3x120min)

Tečaj je namenjen spoznavanju celotnega procesa oblikovanja keramike v prostoročnih tehnikah – od gline do keramike. Izvedeli boste osnovne informacije o oblikovanju, glaziranju in žganju keramičnih izdelkov ter postopke preizkusili tudi sami.

Delavnica bo potekala v treh srečanjih. V prvem terminu bomo spoznali lastnosti gline, ter oblikovali izdelek (ali dva) po želji. Nekoliko posušen izdelek bomo v drugem terminu poslikali z obarvanimi glinami ter ga pripravili na prvo žganje. Žgan izdelek bomo v tretjem terminu glazirali, ter ponovno dali v peč.
V ceno je vključeno mentorstvo, glina, engobe,orodja, glazura in dve žganji (do 2 izdelka, ostalo za doplačilo).

TEČAJ
Lončarstvo – 1 obisk

35€ (120min)

Vključena glina, orodja, individualno mentorstvo, uporaba vretena. Glaziranje in dvokratno žganje (do 2 izdelka, ostalo za doplačilo)

TEČAJ
Lončarstvo – Paket 4 obiskov

120€ (4x120min)

Vrtenje gline na lončarskem vretenu je res posebna izkušnja. Ljubitelji ročnih del boste v tem vsekakor uživali. V kolikor bi se radi naučili samostojno izdelati izdelke, vam priporočam paket obiskov, ki omogoča, da spoznate celoten postopek – od vrtenja do obdelave in priprave izdelka na žganje.

Vključena glina, orodja, uporaba vretena in individualno mentorstvo. Glaziranje in žganje (do 4 izdelke, ostalo za doplačilo)

DELAVNICA
Pasja (ali mačja) skledica

32€ (150min)

Zakaj ne bi vašemu kosmatincu za rojstni dan, ali pa kar tako privoščili skledico ki bo popolna zanj? Skledice bomo izdelovali v tehniki ‘pinching’, kar po slovensko pomeni ščipanje. Oblikovali jo bomo glede na potrebe vašega ljubljenčka – višje in ožje sklede za dolgouščke, nižje za krajše gobčke itd. Skledicam bomo dodali napise, ter jih po želji okrasili. V ceno so vštete glina, engobe, orodja, mentorstvo, dvokratno žganje izdelkov in prozorna glazura.

DELAVNICA
Acai skledica za zajtrk

32€ (150min)

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva – vsaj tako pravijo. Na delavnici bo vsak izmed udeležencev izdelal skledico za zajtrk. Uporabljali bomo svetlo glino, ki jo bomo poslikali z engobami – barvami za nežgane izdelke. Skledico boste glazirano in žgano prevzeli naknadno. V ceno so vštete glina, engobe, orodja, mentorstvo, dvokratno žganje izdelka in prozorna glazura.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Izberite čas v dnevu, ki vam bolj ustreza.
You don't have permission to register